بهترین کود برای چمن یک کود خاص نیست. بلکه شما باید چندین شرایط را در نظر گرفته و سپس بهترین کود را طبق شرایط خاص انتخاب کنید. کود چند عامل تاثیر گذار در انتخاب بهترین کود برای چمن تاثیر میگذارد که در ادامه راجع به آنها صحبت میکنیم.
بیشتر بخوانید:بهترین روش کود دهی چمن
شما باید بهترین کود برای چمن را بر اساس فصل انتخاب نمایید. یعنی اگر بهار است، بهترین کود برای چمن در فصل بهار، اگر پاییز است، بهترین کود برای چمن در فصل پاییز را شناسایی و خریداری کنید.
کود بهاره برای چمن، باید از سطوح نیتروژن بالاتری برخوردار باشد. نیتروژن بیشتر موجب تقویت گیاه در ابتدای فصل بهار برای رشد و نمو بیشتر، ظاهر زیباتر و آماده سازی آن برای گرمای فصول گرمتر میگردد. کود دهی بهاره باعث میگردد که چمن رنگ سبز زیبایی بخود گرفته، از سئختن چمن در مقابل گرما جلوگیری میکند.
کود NPK با درصد بالای نیتروژن بنظر انتخاب بسیار مناسبی برای این فصل میباشد.
بیشتر بخوانید:کود کامل سوسپانسیون npk 20 20 20
تقریبا اکثر کسانی که در کار کاشت چمن هستند بر اهمیت فصل پاییز برای کاشت چمن واقفند. در فصل پاییز کودی با آن چمن را تغذیه میکنید باید از سطوح بالای فسفات و پتاسیم برخوردار باشد. فسفر و پتاسیم به چمن کمک میکند که ریشه بلندتری بدواند و ازین طریق مواد مغذی را بهتر جذب کند.
نهایتا بتواند در مقابل سرمای زمستان از خود مقاومت نشان دهد. تقویت چمن با کودهایی که که سطوح فسفات و پتاسیم بالایی دارند به مقاومت چمن در برابر آفات و بیماری ها نیز کمک میکند.
رویش پارس محصولات متنوعی با درصد بالای فسفر و پتاسیم دارد. برای مثال کود NPK پودری 36-12-12 یا 10-52-10
بیشتر بخوانید:کود کامل پودری 36-12-12 ، کود کامل پودری 10-52-10
همانطور که در ابتدای کار گفتیم، بهترین کود برای چمن را بر اساس نیاز آن باید انتخاب کنید. برای مثال اگر بیش از اندازه هر کدام از عناصر مورد نیاز را به آن برسانید ممکن است نتیجه عکس دهد.
بهار فصل رشد و زیبایی چمن است، پس باید نیتروژن بیشتری به آن برسد. پاییز فصلیست که چمن نیاز تقویت در برابر شرایط محیطی سخت دارد و ریشه آن باید سفت و محکم شود، پس به فسفات و پتاسیم نیاز دارد و نیتروژن کمتر ازین دو عنصر مورد نیاز آن است.
رعایت این نکات موجب میشود که چمن شما بصورت طولانی مدت شاداب و سالم بماند. گاهی اوقات افراد از کودهای نامناسب استفاده میکنند و هر نوع کودی را بدون مطالعه و اطلاعات لازم به چمن اعمال میکنند. طبیعتا حتی اگر در کوتاه مدت هم جواب بگیرند، خواهند دید که در بلند مدت اسن کود دهی بجز ضرر چیزی برای آنها نخواهد داشت.
همانطور که گفتیم کودهای گرانوله شامل چند نوع، رهایش آهسته، رهایش تند میباشند. طبیعتا همانطور که از نام آنها میفهمیم، یکی تاثیر تدریجی داشته و دیگری تاثیر سریع میگذارد.
تعداد زیادی از محققان براین باورند که کود دهی تدریجی اما پیوسته باعث میگردد که چمن تحت شرایط تنشی کمبود غذا قرار نگیرد و از طرفی نیاز شما به رسیدگی به آن نیز کمتر میگردد. بعبارتی دیگر نیاز نیست که در فواصل کوتاه زمانی چمن را کود دهی کنید. یکبار بچمن کود میدهید و این کود در مدت زمان طولانیتری آهسته آزاد میگردد.
بهترین زمان برای کود دهی چمن در روزهای ابری یا عصرهاست. در این زمان دما پایینتر و اندکی رطوبت هوا بیشتر بوده که به فرآیند کود دهی کمک شایانی میکند.
از نظر فصلی بهترین فصل برای کود دهی فصل بهار و در فروردین و اردیبهشت میباشد. علاوه بر آن پیش از شروع فصل سرما نیز کود دهی میتواند به تقویت چمن در برابر سرما کمک شایانی بکند.
چه زمانی “نباید” به چمن کود بدهید
حتما مد نظر داشته باشید که زمانی که زمین کاملا خشک است به چمن کود ندهید. کود دهی در این حالت چمن را خراب نمیکند اما جذب عناصر مغذی حتما به مشکل میخورد. نتیجتا فقط پول خود را هدر دادید.
همانطور که پیش ازین توضیح دادیم، عناصر مغذی موجود در کودها با توجه به فصلی که در آن قرار دارید، درصدهای متنوعی دارند. از استفاده از کودی که مناسب فصل بهار است برای فصل پاییز و بلعکس خود داری کنید.
کود دهی چمن در سال دو تا سه بار انجام میگردد.
بطور کلی هماطور که در بالا ذکر کردیم، کود دهی سالی سه مرتبه در فصول رشد چمن انجام پذیرد. آبیاری چمنها را فراموش نکنید. بخصوص در تابستان.
اولین نفری باشید که نظر میدهد...