کودهای-سولفاته

کودهایی که گوگرد آنها بصورت ترکیبات سولفاته سنتز شده اند بیشترین استفاده را در کود دهی دارند. بزرگترین برتری این کودها در این است که میتوانند عنصر گوگرد (S) را در قالب  در ترکیبات کودی به صورت مستقیم به گیاه برسانند. برای گیاهان جذب عنصر گوگردی ترکیب سولفات بسیار سریع و آسان انجام میشود.

بیشتر بخوانید:کود گوگرد اصل

در تولید کودها، عموما از آمونیوم سولفات بعنوان ترکیبات سولفاته استفاده میشود. از دیگر ترکیبات سولفاته ای که در تولید کودها استفاده میگردد میتوان به، سوپرفسفات تک (single superphosphate)، پتاسیم سولفات، و پتاسیم و منیزیم سولفات نام برد.


بیشتر بخوانید:کود تیوسولفات پتاسیم

کود آمونیوم سولفات | کودهای سولفاته

کود-آمونیوم-سولفات

کود-آمونیوم-سولفات

یکی از قدیمیترین کودهایی (کودهای سولفاته) که حاوی نیتروژن و سولفور (N&S) بوده، آمونیوم سولفات است. این کود هنوزهم در سراسر دنیا محبوبیت و استفاده خود را دارد. سولفات آمونیوم اکثرا بعنوان محصولات جانبی، صنایع تولید میشود. تقریبا 70 درصد از آمونیوم سولفات بوجود آمده حاصل از تولیدات کاپرولاکتم است-کاپرولاکتم یک ماده سفید رنگی است که در ساخت الیاف مصنوعی کاربرد دارد-یک درصد زیادی از آمونیوم سولفات موجود نیز به صورت سنتزی از اسید سولفوریک و آمونیاک بدست می آید. این محصول یا بصورت مستقیم یا در ترکیبات کودی مورد استفاده قرار میگیرد. پیشرفتهایی که در فرمولاسیون آمونیوم سولفات حاصل شده امکان بزرگتر شدن گرانولهای کود را فرآهم کرده است. تاثیر این مهم را میتوان در سهولت حمل و نقل و تولید کودهای سنتزی مختلف، مشاهده کرد. این مهم تاثیر بسزایی بر راه های اعمال کود و افزایش بهینه کارایی آن بعد از کود دهی دارد.

آمونیوم سولفات یکی از ترکیبات مورد علاقه شرکتهای کودسازی اروپایی و معروف است. دلیل افزودن آمونیوم سولفات به ترکیبات کود، تولید کودهای چند منظوره محتوی گوگرد است.

بیشتر بخوانید:گوگرد مایع

فواید کود آمونیوم سولفات | کودهای سولفاته

فواید آمونیوم سولفات (کودهای سولفاته) را میتوان در یک جمله خلاصه کرد.

  • این کود رطوبت پذیری و پایداری بسیار بالایی در شرایط مختلف دارد.
  • وجود گوگرد (S) و نیروژن (S) به صورت همزمان
  • گرانولیزه کردن و سادگی در حمل و نقل
  • امکان ادغام آمونیوم سولفات به صورت ترکیبات جانبی در دیگر کودها

مضرات کود آمونیوم سولفات

  • کود آمونیوم سولفات را نباید در خاکهای اسیدی که pH پایینی دارد اعمال کرد. پیش ازین باید اسیدیته خاک تنظیم گردد.
  • آمونیوم سولفات را نباید فقط برای بالا بردن نیتروژن، با خاک افزود. ممکن است مقدار سولفور موجود به اندازه ای باشد که افزودن بیشتر کود را خطرناک کند.
  • اگر در حالت ترکیبی، اندازه ذرات مورد بررسی قرار نگیرد و متوازن نباشد، مشکلات جداسازی پیش می آید. بنابراین ترکیب آمونیوم سولفات با دیگر کودها باید با دقت و علم کافی انجام پذیرد.

پیش از هرکاری، حتی خرید کود، خاک را آنالیز کنید. قبل از افزودن کود آمونیوم سولفات باید pH یا اسیدیته، و میزان سولفور موجود را بررسی کنید. اگر بیش از اندازه این کود را به خاک بی افزاید نه تنها موجبات رشد را فرآهم نمیکند، بلکه محصول شما را میسوزاند.

بیشتر بخوانید:کود گوگرد | انواع کودها با گوگرد خالص

کود آمونیوم سولفات مایع

میتوان آمونیوم سولفات (کودهای سولفاته) را در محلول های مایع، بصورت ترکیبی استفاده کرد. باید توجه کنید که مقدار گوگرد موجود در محلولهای بر پایه آمونیوم سولفات بین 1 تا 9 درصد است. در محلولهای ترکیبی که بر پایه آمونیوم سولفات فرموله شده اند، غلظت گوگرد معمول در محدوده 1 تا 3 درصد است.

کود سوپرفسفات ساده | کودهای سولفاته

کود سوپر فسفات ساده (کودهای سولفاته) زمانی یکی از مهمترین منابع تامین فسفر برای گیاهان محسوب میشد. البته که کماکان چین، هند، استرالیا و نیوزیلند این کود را یکی از بهترین منابع تامین فسفر برای گیاهان میدانند. دلیل این مهم هم، وجود و تامین گوگرد و فسفر مورد نیاز گیاهان به صورت همزمان در یک کود است.

مونوفسفات و کلسیم فسفات یا هیدرات پایینتر آنها بصورت 50% وزنی، بخش عمده این کود را تشکیل میدهند.

6 تا 5/9 درصد فسفر (12 تا 22% فسفات) و 10 تا 14 درصد گوگرد، سوپرفسفات ساده را تشکیل میدهند. در بسیاری از مناطق دنیا با استفاده از سوپرفسفات ساده، به دلیل وجود گوگرد در ترکیب آن، کمبود عنصر گوگرد را در مزارع خود دیگر حس نکردند. بدین دلیل درخواست گوگرد و افزودن آن به مزارع، کاهش چشمگیری یافت.

مزایا و معایت سوپرفسفات ساده | کودهای سولفاته

در دهه 1960، تغییری در ساختار صنعت فسفات رخ داد. در این زمان بود که مواد فسفات غلیظ تر مانند دی آمونیوم فسفات (DAP) جایگزین SSP شدند. همچنین فرآوری سنگ در معادن از لحاظ اقتصادی بهینه تر شد.

از طرفی برخلاف سولفات آمونیوم، SSP معمولاً به مصرف داخل میرسد و جنبه صادراتی ندارد. با این حال تولید آن در حال کاهش است. زیرا اکثر کارخانه‌های تولید کود، کودهای فسفات جدید را در دستور کار قرار داده اند. برای مثال تولید کودهای مرکب و آمونیوم فسفات‌ به جای SSP طرفدارهای بسیاری پیدا  کرده است. با این حال، به دلیل نیازهای انرژی پایین برای تولید و افزایش تقاضا برای S، استفاده از SSP ممکن است در آینده در برخی مناطق در مقیاس محدود افزایش یابد.

آمونیوم فسفات سولفاته | کودهای سولفاته

آنالیز رایج ترین گرِید آمونیوم فسفات سولفاته (کودهای سولفاته) بصورت 16-20-0-14s است (N-P-K-S). 40% مونوآمونیوم فسفات و 60% آمونیوم سولفات این کود را تشکیل میدهند. درگیر ترکیباتی که میتوان این محصول را در قالب آنها یافت بصورت زیر است.

  • 13-39-0-20s
  • 23-20-0-7s

در این ترکیبات مقداری اوره نیز میتوان یافت. این ترکیبات را میتوان طی چندین فرآیند و واکنش شیمیایی تولید کرد. این واکنشها بین فسفریک اسید، سولفوریک اسید و آمونیاک به همراه محلولهای سولفات آمونیوم و سولفوریک اسید در یک بستر واکنشی با فسفریک اسید انجام میپذیرد.

موارد استفاده کود آمونیوم فسفات سولفاته

  • بسیاری از کشورها ترکیب 16-20-0-14s ازین کود را برای محصولات علوفه ای بویژه حبوبات استفاده میکنند.
  • این کود را برای پرورش و اعمال ردیفی کلزا استفاده میکنند
  • این محصول را در کودهای سنتزی برای بدست آوردن ترکیبات بهتر استفاده میکنند.

پتاسیم منیزیم سولفات | کودهای سولفاته

پتاسیم منیزیم سولفات (کودهای سولفاته) یک نمک دوگانه، حاوی 18% پتاسیم (22% K2O)، 11% منیزیم و 22% گوگرد. وجود همزمان گوگرد و منیزیم این کود استفاده از این کود را توجیه میکند. درواقع وجود این دو عنصر در یک محصول برتری این کود را نشان میدهد. غنای این ترکیب باعث میشود که در بسیاری از کودهای سنتزی بعنوان مکمل استفاده شود.

زمان استفاده از کود پتاسیم منیزیم سولفات

اگر به موارد استفاده از این کود دقت کنید، زمان استفاده از کود پتاسیم منیزیم سولفات را میفهمید. این کود برای محصولاتی همچون تنباکو، سیبزمینی، هلو و برخی حبوبات یا چمن استفاده میشود. بنابراین میتوان فهمید که زمانی که سطوح پایین کلرید مد نظر باشد، باید از کود پتاسیم منیزیم سولفات استفاده کنید.

میتوانید از این ترکیب به صورت مستقیم، سنتزی و همچنین در فاز مایع استفاده کنید. همین موضوع اهمیت این ترکیب را میرساند.

کود پتاسیم سولفات

کود-پتاسیم-سولفات

کود-پتاسیم-سولفات

پتاسیم سولفات در بین ترکیبات پتاس، بیشترین مقدار گوگرد را به خود اختصاص میدهد. این ماده به صورت تقریبی از 42 تا 44 درصد پتاسیم و 17 درصد گوگرد تشکیل شده است. بر اساس مواد اصلی تشکیل دهنده، چندین فرآیند وجود دارد که بواسطه آنها میتوان این کود را تولید کرد. بیشتر سولفات پتاسیم از نمکهای پتاس یا نمک آب بدست می آید.

حدود 25 درصد از ظرفیت K2SO4 جهان بر اساس واکنش بین کلرید پتاسیم و H2SO4 بدست می آید. اگرچه K2SO4 در مقایسه با KCl می تواند گرانتر باشد، اما کماکان ارزشمند بودن خود را حفظ میکند. از این کود نیز برای محصولات مهمی مانند تنباکو و سیبزمینی که به کلرید حساسند، استفاده میکنند.

وجود ترکیبات گوگرد و تامین گوگرد مورد نیاز به این کود ارزش دوچندان میدهد.

سولفات منیزیم

سولفات منیزیم حاوی 13% گوگرد و 8/9% منیزیم، استفاده محدودی به عنوان منبع منیزیم در کودهای مایع شفاف و محلول پاشی دارد. مقادیر قابل توجهی از گوگرد نیز زمانی که برای تامین منیزیم استفاده می شود، تامین می شود.

تا اینجا سعی شد که ترکیباتی که حاوی سولفات هستند و به صورت مستقیم یا سنتزی برای کود دهی استفاده میشوند را به شما معرفی کنیم. ممکن است مواد دیگری نیز وجود داشته باشند که در این معرفی جا مانده باشند، اما در این مقاله سعی شده که رایجترین ترکیبات حاوی سولفات را به شما معرفی کرده باشیم.

هرگونه سوال خود را از طریق، آیکون واتس اپ، قسمت تماس با ما و شماره تلفن های سایت یا در قسمت دیدگاه ها در انتهای همین مقاله، از ما بپرسید.

برگزیده ها
محلول-پاشی-چیست

محلول پاشی چیست؟

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-سیب-زمینی

تاثیر گوگرد مایع بر سیب زمینی

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-گوجه-فرنگی

تاثیر گوگرد مایع بر گوجه فرنگی

گوگرد مایع

رضایت مشتریان از گوگرد مایع رویش پارس خوزستان - آبادی باقر منطقه شوش

گوگرد مایع بنشت

گوگرد مایع چیست؟

کشت-یونجه

کشت یونجه

مقالات مرتبط

نمایش همه
کود-ماهی-را-برای-چه-گیاهانی-می-توانید-استفاده-کنید

کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید

شاید اگر قصد استفاده از کود ماهی را دارید این پرسش به ذهنتان خطور کند که اصلا کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید؟ کود ماهی به دلیل دا...

1400 دی 05
علت-خشک-شدن-خرمای-مضافتی-و-راه-حل-آن

علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن

در این مقاله به علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن می پردازیم. خرمای مضافتی شهر بم که در استان کرمان ایران واقع شده است، با نام "خرمای بم" شناخته می...

1400 دی 05
انواع-روش-های-از-بین-بردن-علف-های-هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز خیلی به نوع علف هرزی که اطراف گیاه یا درخت شما روئیده است بستگی دارد. برای از بین بردن علف های هرز، می‌توانید به...

1400 دی 05
ساده-ترین-راه-های-جلوگیری-از-سرما-زدگی-درختان-و-شوری-خاک

جلوگیری از سرما زدگی درختان و شوری خاک

...

1400 دی 05
علت-ریزش-گل-انار-و-جلوگیری-از-آن

علت ریزش گل انار و راه جلوگیری

...

1400 دی 05
کود-مرغی-برای-انار

کود مرغی برای درخت انار

...

1400 دی 05
تاثیر-نمک-بر-درخت-انار

تاثیر نمک بر درخت انار

...

1400 دی 05
کود-مرغی-و-هر-آنچه-که-باید-درباره-آن-بدانید

کود مرغی | هر آنچه که باید درباره آن بدانید

...

1400 دی 05
جدیدترین-تکنولوژی-های-کشاورزی-تا-سال-2023

جدیدترین تکنولوژی های کشاورزی تا سال 2023

...

1400 دی 05
درمان-بار-ندادن-پسته-افزایش-باردهی-پسته

درمان بار ندادن پسته | افزایش باردهی پسته

...

1400 دی 05

اولین نفری باشید که نظر میدهد...

ارسال نظر

پر فروش ترین ها

نمایش همه
هیومیک-اسید-پودری
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-آهن
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-تیوسولفات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
مایع-ماهی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
گوگرد-مایع
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-مایع-مرغی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
سیلیکات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فروت-ست
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فسفر-بالا
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید