علت-میوه-ندادن-درخت-سیب

بهترین کود برای درخت سیبدر این مقاله قصد بر بررسی یکی از مشکلات عمده باغداران یعنی “علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل آن را داریم. درخت سیب علاوه بر ظاهر بسیار زیبا بخصوص زمان جوانه زنی، میتواند میوه بسیار زیادی برایتان به ارمغان آورد. این به معنای سود دهی بسیار بالا در سرمایه گذاری در زمینه کاشت درخت سیب است.

اما داشتن اطلاعات کافی در کاشت و مراقبت و بار دهی درخت سیب خود یک هنر است. زیرا شما گاهی متوجه مشکلات درختتان نمیشوید و در ظاهر هم درختان سیبتان بسیار سالم و پر جنب و جوش بنظر میرسند اما در زمان میوه دهی، ثمری روی شاخه ها نمینشیند. یا تمام جوانه ها دچار ریزش میشوند. بنابراین با ما همراه باشید تا اندک اطلاعات خودمان را در اختیارتان بگذاریم.

بیشتر بخوانید:گوگرد مایع برای درخت سیب


دلیل اصلی میوه ندادن درخت سیب

سوال اصلی این نیست که علت میوه ندادن درخت سیب چیست و راه حلش چیست. اولین سوالی که باید از خودتان بپرسید و بدنبالش باشید، این است که چگونه درختانم را به باردهی برسانم. منظورمان در اینجا این مهم میباشد که اگر شما تمامی موارد را در کاشت و پرورش درختان سیبتان رعایت نمایید دچار مشکلی نخواهید شد. میوه ندادن یا زرد و قهوه ای شدن برگان درختتان، نشان میدهد که مسئله ای در نحوه مراقبت و نگهداری شما وجود داشته.

برای مثال یکی از مواردی که بصورت مداوم باید آن را بررسی کنید، نشانه بیماری و آفات در درختان است. اگر میخواهید درختی سالم با میوه های درشت و خوشمزه داشته باشید، باید از آن مراقبت کنید. اگر از نحوه مراقبت درست و کود دهی به درختتان اطلاع ندارید با متخصصان ما تماس حاصل فرمایید.

هدف ما بهبود صنعت کشاورزی کشور در تمام زمینه هاست.

بیشتر بخوانید:بهترین کود برای رشد سریع درختان میوه

راه حل میوه ندادن درخت سیب

علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل آن میتواند چندین مورد داشته باشد. هرچقدر بیشتر راجع به این موارد اطلاعات کسب کنید، طبیعتا راحت تر میتوانید مشکلات و علت میوه ندادن درختان سیبتان را حل کنید.

بیشتر بخوانید:علت میوه ندادن درخت هلو و راه حل

عوامل محیطی تاثیر گذار بر میوه ندادن درخت سیب

اگر درخت سیب شما ظاهر سالمی دارد اما میوه نمیدهد، دلیل آن میتواند متاثر از آب و هوای پیرامون باشد.

درختان میوه جهت استراحت یا به اصطلاح خواب زمستانی و همچنین تحریک شکوفا شدن جوانه ها، نیاز به هوای سرد دارند. اگر زمستان منطقه شما معتدل باشد، رشد درخت سیب آهسته و دوران جوانه زنی طولانی تر خواهد شد. خب همین موضوع میتواند درخت سیب شما را نسبت سرمازدگی آسیب پذیر کرده و تولید میوه را تحت الشعاع خود قرار دهد.

بیشتر بخوانید:بهترین کود برای درخت سیب

تاثیر گرده افشانی بر میوه ندادن درخت سیب و راه حل آن

اکثر درختان میوه ده برای تولید میوه نیاز به گرده افشانی دارند. سرما و کم شدن حشراتی که عوامل گرده افشانی هستند، میتوانند روند این کار را با مشکل روبرو سازند.

برای اینکه بازده و کارایی در گرده افشانی بالا رود بهتر است که دو نوع از درختان سیب را در کنار هم بکارید. این عمل موجب گرده افشانی از گلی به گل دیگر شده (cross pollination) و نتیجتا محصول بهتری برداشت خواهید کرد.

عوامل تاثیر گذار بر بار دهی درخت سیب

عوامل-تاثیر-گذار-بر-بار-دهی-درخت-سیب

عوامل-تاثیر-گذار-بر-بار-دهی-درخت-سیب

همانطور که مطلعید عوامل بسیاری باید دست بدست هم بدهند تا باردهی درختان سیبتان به حد اعلا برسد. در ادامه این مقاله راجع به این موضوع صحبت میکنیم که چکارهایی باید انجام دهید تا بهترین محصول را بدست آورید.

چند نوع نژاد سیب وجود دارد

درختان سیب را بر اساس زمان باردهی دسته بندی میکنند.

  • ارقامی که در ابتدای فصل میوه میدهد
  • نژادهایی که در اواسط فصل میوه دهی به بار میشینند.
  • و نهایتا نوعی از درختانی ککه در انتهای فصول میوه دهی ثمر آنها را میچینند

نژادی که در ابتدا و اواسط فصل میوه دهی به بار میشینند زیاد قابلیت انبار کردن ندارند و باید سریعا مصرف شوند. شاید به این مهم توجه نمیکردید ولی آیا میدانستید برخی از ارقام سیب برای آشپزی نیز استفاده میشوند؟

ارقامی که در اواخر فصول رشد، به ثمر میشینند و برداشت میشوند علاوه بر جنبه خوراکی، برای آشپزی نیز استفاده میشوند. این نوع ارقام را میتوانید در فضای خشک و خنک انبار کنید.

میزان محصول هر درخت سیب | علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل

پیش از هرمسئله ای باید بدانید که میزان محصول نرمال یک درخت سیب بالغ چه مقدار است. میزان محصولی که هر درخت سیب میدهد به عوامل مختلفی بستگی دارد.

حتما متوجه شده اید که باغهای میوه شما سال بسال محصول متفاوتی دارند. ممکن است یکسال زراعی ثمر درختان سیبتان به حدی برسد که شاخه آن سنگینی کند اما سال بعد بدین صورت نباشد. گاهی اوقات امکان دارد که بهمین دلیل کشاورز شروع به کود دهی بیش از نیاز درختان کند و تاثیر بسیار بدی بر محصول سال خود به هر مقدار که باشد، بگذارد.

سیب بدلیل طعم فوق العاده خوشمزه و خواص بسیارش، طرفداران زیادی دارد. بنابراین نژادهای بسیار و مختلفی دارد. یاردهی سیب به سن و شرایط رشد و نژاد مورد کاشت وابستگی دارد.

عموما در شرایط استاندارد هر درخت سیب میتواند تا 220 کیلوگرم میوه دهد. نژادهای دیگری وجود دارد که 110 کیلوگرم یا حتی 18 کیلوگرم بیشتر تولید میوه ندارند. بنابراین بر اساس نژادی که کشت کردید از درختتان توقع داشته باشید.

بهترین نژاد درخت سیب در چه زمانی محصول میدهد

بهترین-نژاد-درخت-سیب-در-چه-زمانی-محصول-میدهد

بهترین-نژاد-درخت-سیب-در-چه-زمانی-محصول-میدهد

یک درخت سیب برای اینکه به باردهی کامل برسد، باید بین  7 تا 8 سال زراعی به آن فرصت دهید. البته که نژاد درخت در این مورد هم تاثیر گذار میباشد. برخی از نژادها به 2 تا 4 سالگی که برسند تولید میوه میکنند. برخی از آنها ممکن است بیش از 8 سال از عمرشان بگذرد تا به باردهی کامل برسند.

درختان سیب باید تا چه اندازه رشد کنند؟

بسته به نژاد درختان سیب میتوانند از 8/1 تا 9 متر رشد کنند. عموما نژادهایی که در خانه ها کشت میشود بیشت از 3 متر رشد نمیکند. اما نژادی ازین درخت زیبا وجود دارد که ممکن است به 9 متر ارتفاع نیز برسد.

بهترین منطقه برای پرورش درخت سیب

مناطق سرد بهترین آب و هوا را برای پرورش درختان سیب دارند. این نوع درختان برای شکوفایی نیاز دارند ساعاتی از روز را در معرض هوای سرد باشند. بسته به اینکه میانگین دما در سردترین فصل دما چه میزان باشد، زمان مورد نیاز برای در معرض هوای سرد بودن این محصول متفاوت خواهد بود.

متوسط دمایی که ارقام سیب باید در معرض آن قرار بگیرند 7 درجه سانتی گراد است. این یعنی اگر منطقه ای که شما زندگی میکنید دما به این مقدار در سرد ترین فصل سال نمیرسد، اصلا به سمت کاشتن این محصول و سرمایه گذاری در این زمینه نروید.

متوسط ساعات بسته به نژاهای مختلف و دمای مدنظر، بین 300 تا 1000 ساعت میباشد.

در ادامه دمای متوسط و ساعات سردی که در منطقه شما با توجه به میانگین دمایی وجود دارد را بصورت تقریبی رائه کردیم. توجه کنید که حتما در محدوده ای باشید که مناسب پرورش این میوه باشد. در غیر این صورت زمان و هزینه خود را بهدر داده اید.

متوسط دما (درجه سانتی گراد)                                ساعات سرد

7/19                                                      0 4

5/15                                                     300

6/13                                                      500

7/12                                                      600

9/7                                                        1100

0/0                                                        1250

 

چه کودی برای سیب بهتر است؟

علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل میتواند نوع کود مصرفی شما باشد. بهترین کود برای درخت سیب طبیعتا کودیست که بتواند تمام نیازهای این محصول با ارزش را تامین کند. در ادامه تاثیر عناصر مختلف و نتیجتا محصولی که تمامی این عناصر را در خود جایی داده باشد را بشما معرفی میکنیم.

تاثیر نیتروژن بر درخت سیب

مهمترین عنصر مورد نیاز درخت سیب نیتروژن میباشد. بهمین دلیل کود حاوی نیتروژن بالا باید هرساله به باغات سیب اعمال شود. نیتروژن هم بر رشد درخت و هم بر محصول دهی آن تاثیر زیادی دارد.

فسفر برای درخت سیب

یکی دیگر از عناصر تاثیر گذار و واجب برای رشد درختان سیب فسفر است. حتما همزمان با شروع کاشت، فسفر را در اعماق زمینتان بعنوان زیرسازی اضافه کنید. فسفر از نوک ریشه ها و از اعماق زمین جذب میشود. عموما افزودن فسفر در سطح زمین تاثیر چندانی در روند رشد نخواهد داشت، زیرا که بندرت میتواند خود را به عمق زمین و ریشه ها برساند.

تاثیر عنصر پتاسیم در روند رشد سیب

هرچقدر که نیتروژن بر رشد درخت و فسفر بر بهبود جذب عناصر تاثیر گذار هستند و نیاز اساسی سیب محسوب میشوند، بهمان مقدار پتاسیم بر میوه درخت سیب تاثیر گذار است.

برای اینکه سیب تولیدی شما، اندازه، رنگ و طعم عالی بخود بگیرد، باید پتاسیم مورد نیاز آن را برایش تامین کنید. از طرفی چون سیب یک محصول سردسیری است، پتاسیم به مقاومت درخت در برابر سرماهای طاقت فرسا، کمک میکند.

بهترین کود برای درخت سیب

بهترین-کود-برای-درخت-سیب

بهترین-کود-برای-درخت-سیب

کودهای موجود در بازار در دو قالب اصلی، یعنی کودهای تولیدی به روش ارگانیک و غیر ارگانیک میگنجند. از طرفی هم نوع پودری آنها وجود دارد و هم نوع مایع. اما بهترین کود برای درخت سیب شما را آنالیز خاک باغتان تعیین میکند. یعنی پیش از خرید هر نوع کودی ابتدا به یک آزمایشگاه خاک مراجعه کنید تا نمونه برداری و آنالیز خاک زمین زراعیتان انجام پذیرد.

بیشتر بخوانید:کود کامل سوسپانسیون npk 20 20 20

سپس با مشاوره با متخصصان ما در رویش پارس میتوانید بهترین محصول را برای تامین نیازهای خاک باغتان تهیه فرمایید. ما در این زمینه پشتیبان و راهنمای شما خواهیم بود.

در مجموعه رویش پارس مهندسی تولید و بخش کنترل کیفیت، محصول تولیدی را از لحاظ بهروری نسبت به قیمت تضمین میکنند. همانطور که در بالا توضیح دادیم، سیب به سه عنصر اصلی نیاز مبرم دارد. یعنی نیتروژن، فسفر و پتاسیم. کود کامل N-P-K رویش پارس در ترکیبات مختلف به صورت پودری و سوسپانسیون میتواند به راحتی و با نازلترین قیمت نیازهای درختان سیب شما را تامین سازد.

بیشتر بخوانید:گوگرد مایع

شما میتوانید از گوگرد مایع برای درخت سیب خود استفاده کنید. این محصول علاوه بر وجود عناصر مغذی، مقاومت درختانتان را در برابر بیماری ها و آفات به شدت افزایش میدهد. بدین صورت شما نیازی به افزودن سموم شیمیایی نخواهید داشت. با توجه به اتفاقات اخیر در صنعت کشاورزی و نگرانی مردم از افزودن مواد شیمیایی به محصولات، شما میتوانید با استفاده از گوگرد مایع کاملا ارگانیک رویش پارس، این تضمین به مشتریانتان بدهید که افزودنیهای شیمیایی محصولتان را به حداقل ممکن رساندید.

کود دهی درختان سیب | علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل

بهترین نوع کود دهی طوریست که یک دایره فرضی اطراف درخت زیر زمین را پوشش دهد. اگر کود پودری استفاده میکنید بهمین منوال کود را زیر زمین پخش کنید. اگر هم از کود مایع استفاده میکنید، باید آن را در سیستم آبیاری خود استفاده کرده و همان ناحیه را آبیاری کنید.

کودهای ارگانیک و غیر ارگانیک را در فاصله حداقل 6 اینچی از تنه درخت به خاک اعمال کنید.

یکی از روشهای کود دهی تاثیر گذار روش پاششی کود مایع آماده استفاده، روی شاخ و برگ درختان است. این روش نیتروژن مورد نیاز درخت سیب را سریعا از طریق برگهای آن در اختیارش قرار میدهد.

علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل میتواند به روش و زمان کود دهی شما برگردد. پس ادامه مقاله را مطالعه بفرمایید.

زمان کود دهی درخت سیب | علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل

هر نوع کودی که استفاده میکنید بهترین زمان کود دهی درختان سیب، اوایل بهار در هنگام جوانه زنی درخت است. مرحله بعدی کود دهی آخر بهار و در هنگام شروع رشد میوه میباشد. اگر درخت جوان باشد و سنش به میوه دهی نرسد، یا بهر دلیلی آن سال انتظار میوه از درختتان ندارید، میتوانید از مرحله دوم کود دهی چشم پوشی کنید.

آخرین فرصت کود دهی درختان سیب، اواسط تابستان میباشد. هر زمانی بعد از آن کوددهی نه تنها به رشد کمک نمیکند، بلکه ممکن است باعث تخریب محصول یا مریض شدن درختتان بی انجامد.

علت میوه ندادن درخت سیب و راه حل آن را از ما بپرسید.

هرگونه سوال خود را در زمینه پرورش درختان سیب میتوانید از ما بپرسید. پلهای ارتباطی از طریق اپلیکیشن واتس اپ، تلفنهای تماس در سایت برایتان فراهم گردیده است.

برگزیده ها
محلول-پاشی-چیست

محلول پاشی چیست؟

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-سیب-زمینی

تاثیر گوگرد مایع بر سیب زمینی

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-گوجه-فرنگی

تاثیر گوگرد مایع بر گوجه فرنگی

گوگرد مایع

رضایت مشتریان از گوگرد مایع رویش پارس خوزستان - آبادی باقر منطقه شوش

گوگرد مایع بنشت

گوگرد مایع چیست؟

کشت-یونجه

کشت یونجه

مقالات مرتبط

نمایش همه
کود-ماهی-را-برای-چه-گیاهانی-می-توانید-استفاده-کنید

کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید

شاید اگر قصد استفاده از کود ماهی را دارید این پرسش به ذهنتان خطور کند که اصلا کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید؟ کود ماهی به دلیل دا...

1400 بهمن 01
علت-خشک-شدن-خرمای-مضافتی-و-راه-حل-آن

علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن

در این مقاله به علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن می پردازیم. خرمای مضافتی شهر بم که در استان کرمان ایران واقع شده است، با نام "خرمای بم" شناخته می...

1400 بهمن 01
انواع-روش-های-از-بین-بردن-علف-های-هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز خیلی به نوع علف هرزی که اطراف گیاه یا درخت شما روئیده است بستگی دارد. برای از بین بردن علف های هرز، می‌توانید به...

1400 بهمن 01
ساده-ترین-راه-های-جلوگیری-از-سرما-زدگی-درختان-و-شوری-خاک

جلوگیری از سرما زدگی درختان و شوری خاک

...

1400 بهمن 01
علت-ریزش-گل-انار-و-جلوگیری-از-آن

علت ریزش گل انار و راه جلوگیری

...

1400 بهمن 01
کود-مرغی-برای-انار

کود مرغی برای درخت انار

...

1400 بهمن 01
تاثیر-نمک-بر-درخت-انار

تاثیر نمک بر درخت انار

...

1400 بهمن 01
کود-مرغی-و-هر-آنچه-که-باید-درباره-آن-بدانید

کود مرغی | هر آنچه که باید درباره آن بدانید

...

1400 بهمن 01
جدیدترین-تکنولوژی-های-کشاورزی-تا-سال-2023

جدیدترین تکنولوژی های کشاورزی تا سال 2023

...

1400 بهمن 01
درمان-بار-ندادن-پسته-افزایش-باردهی-پسته

درمان بار ندادن پسته | افزایش باردهی پسته

...

1400 بهمن 01

نظرات کاربران

  • سیامک
    24 تیر 1402

    با سلام به محضر شما سرور نازنین ام , چقدر جالب و کامل توضیح دادید واقعآ دست مریضاد , خسته نباشید ! با امید اینکه روزی تمام مهندسین , تحصیلکرده های این ایران عزیزم مانند شما دلسوزانه در جهت پیشرفت علم کشاورزی قدم بردارند , البته بی شک تمام جوانان این مرز و بوم زحمتکش و خاری به چشم دشمن اند ! تنتان سالم

ارسال نظر

پر فروش ترین ها

نمایش همه
هیومیک-اسید-پودری
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-آهن
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-تیوسولفات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
مایع-ماهی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
گوگرد-مایع
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-مایع-مرغی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
سیلیکات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فروت-ست
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فسفر-بالا
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید