6-چالش-در-کشت-سیب-زمینی-و-راه-حل-آن-ها

هدف از این مقاله بررسی 6 چالش در کشت سیب زمینی و راه حل آن ها بوده، تا ازین طریق بتوانیم برخی سوالات مشتریان عزیزمان را پاسخ داده باشیم. امروزه تولیدکنندگان سیب زمینی با چالش های زیادی روبرو هستند. مشکلاتی که منشا مختلفی دارند و هرکدام به طریقی می توانند محصولات شما را تحت تاثیر منفی خود قرار دهند.

برخی از این خطرات ناشی از آفات و بیماری ها هستند، برخی دیگر ریشه در عدم آبرسانی کافی دارند و برخی دیگر نیز ناشی از نامناسب بودن ساختار خاک زراعی هستند.

در ادامه تمامی این موارد را خدمتتان توضیح خواهیم داد. تا انتها با ما همراه باشید.

بیشتر بخوانید:بهترین کود برای سیب زمینی


6 چالش در کشت سیب زمینی و راه حل آن ها چیست؟

  • نماتد سیب‌زمینی

 یک کرم میکروسکوپی است که روی ریشه‌ها ظاهر می‌شود، و باعث پژمرده شدن گیاهان سیب‌زمینی می‌شود.

  • حفظ سلامت خاک مناسب کشت سیب زمینی

خاک سالم یکی از 6 چالش در کشت سیب زمینی و راه حل آن ها استفاده از روش های حاصلخیز کردن و صبوری کردن است. در ادامه بیشتر در این باره توضیح می دهیم.

  • آبیاری دست سیب زمینی

فرآهم کردن آب مورد نیاز برای پرورش سیب زمینی با کیفیت یکی دیگر از چالش هاییست که کشاورزان با آن روبرو خواهند شد.

  • کارگر ماهر
  • آفت کش ها
  • هزینه تولید

سه مورد بالا را روز های آتی توضح و تشریح خواهیم کرد.

نماتد سیب زمینی چیست

یکی از 6 چالشی که کشاورزان سیب زمینی با آن روبرو شده نماتد سیب زمینیست که راه حل آنها بکارگیری یک راه حل یکپارچه و منظم برای حذف آن می باشد.

دلیل بوجود آمدن و افزایش تعداد نماتد سیب زمینی

دلیل-بوجود-آمدن-و-افزایش-تعداد-نماتد-سیب-زمینی

دلیل بوجود آمدن و افزایش تعداد نماتد سیب زمینی

تصمیم‌گیریهای اشتباه طی چندین دهه به نماتد اجازه تکثیر داده است باعث شده که گونه‌های حساس به گلوبودرا پالیدا که در چرخه های کوتاه رشد می‌کنند، در مناطقی که کشت سیب زمینی انجام می شود افزایش شدیدی یابند. این افزایش در جمعیت طوری صورت پذیرفته که این آفت بومی این زمین های کشت سیب زمینی شده است.

برای حل این مشکل، پرورش دهندگان در تلاش هستند تا ” جام مقدس” را بیابند – طیفی از گونه های مقاوم در برابر نماتد با محصول قابل فروش بالا که نیازهای بسته بندی کننده ها، پردازنده ها و در نهایت مصرف کنندگان را برآورده می کند.

راه حل از بین بردن نماتد سیب زمینی چیست | 6 چالش در کشت سیب زمینی و راه حل آن ها

همانطور که گفتیم یکی از 6 چالش در کشت سیب زمینی آفت نماتد بوده که و راه حل آن ها نیز پیدا کردن و کشت ارقامی از گیاه سیب زمینیست که در برابر این آفت مقاوم باشد. درواقع امروزه محققین فعال در این زمینه در حال بهبود ژنتیکی ارقام سیب زمینی هستند. ازین طریق اگر کشاورز نژاد مقاوم را خریداری و کشت نماید، دیگر نیازی نیست که نگران این چالش باشد.

 برخی از کشاورزانی تولید انبوه سیب زمینی دارند و با این انگل روبرو و زمینشان آلوده شده است، سعی می کنند ضرر ایجاد شده را با اجاره زمین های سالم و طولانی کردن تناوب زراعی جبران نمایند. اما این گزینه نیز با روند اقتصادی امروز، کم کم صلاحیت خود را از دست می دهد. توجه داشته باشید که پیش از اجاره زمین زراعی باید آنالیز خاک را انجام دهید تا از سلامت و کیفیت آن مطمئن شوید.

خاک مناسب برای کشت سیب زمینی 

خاک مناسب کشت یکی از عمده ترین و مهم ترین دغدغه های کشاورزان میباشد. ارزش ترین منبع دردسترس کشاورزان بوده و برای افزایش شاخص های کلیدی سلامت آن مانند وضعیت مواد مغذی و ساختار آن،باید یک استراتژی تغییر محصول بصورت چرخشی طولانی مدت نیاز دارد.

اگر سعی کنید بطور مداوم و پشت سر هم در خاک سیب زمینی بکارید -با توجه به فرآیند خاک ورزی عمیق و فشاری که بر خاک وارد می شود تا بستر کشت بذرها آماده شود- زمین زمارعی شما از لحاظ ساختار و مواد مغذی دجار مشکل شده و آن محصول مد نظر شما دیگر رشد نخواهد کرد.

چگونه سلامت خاک زراعی را خفظ کنیم؟

حفظ سلامت خاک زراعی و زمین های کشاورزی امری بسیار با اهمیت است. برخی صاحبان زمین های کشاورزی، هر ساله بدون توجه به نوع محصولی که قرار است کشت شود و تغییری که روی زمین باید صورت پذیرد آن را اجاره می دهند. نتیجه این کار کاهش کیفیت خاک زراعیست. خاک باید استراحت کند، این را در نظر داشته باشید.

بیشتر بخوانید:پنج روش طبیعی برای حاصلخیز کردن خاک

هرساله پروژه های تحقیقاتی زیادی در زمینه حفظ سلامت خاک در سرتاسر جهان تعریف می گردد. همین نشان دهنده اهمیت وجودی یک زمین زراعی برای انسان هاست. آنچه باید درک شود این است که هیچ راه حل سریعی برای جایگزینی مواد ارگانیک خاک وجود ندارد. اغلب کشاورزان بخصوص آن دسته که زمین های کشاورزی را اجاره می کنند بر این باورند که با افزایش کودهای شیمیایی می توانند محصول مدنظر خود را بدست آورند.

طبیعیست که تا چند سال اول این اتفاق بی افتد. یعنی کشاورز به محصول مدنظر خود برسد. اما بعد از مدتی این کار روی ساختار اصلی خاک زمین زراعی تاثیر بشدت بدی گذاشته و بطور تدریجی آن را تا مرحله نابودی پیش می برند.

این مهم ریشه در طرز تفکر کشاورزان سنتی دارد. کشاورزان اغلب می خواهند یک شبه شاهد بهبود باشند. افسوس که این امکان پذیر نیست: باید در نظر داشته باشید که رعایت و حفظ سلامت زمین یک شبه اتفاق نمی افتد و عملیات هایی که در این راه اجرایی می شوند تاثیرات بلند مدت خود را بصورت تدریجی خواهند گذاشت.

بهترین کاری که برای حفظ سلامت خاک باید انجام دهید

اگر قصد کود دهی خاک زراعی سیب زمینی دارید، از کودهای ارگانیکی که بر پایه مواد طبیعی تولید شده اند استفاده کنید. کودهای طبیعی مانند انواع کمپوست ها، کود مایع ماهی یا کود مرغی می توانند بر سلامت خاک بسیار تاثیر گذار باشند.

چالش تامین آب مورد نیاز سیب زمینی

تامین آب برای آبیاری یکی دیگر از چالش های کلیدی برای تولید سیب زمینی است، زیرا رشد جمعیت شهری، نگرانی های زیست محیطی و تغییرات آب و هوایی فشار فزاینده ای را بر منابع آب وارد می کند.

به گفته کارشناسان، سرمایه گذاری در مخازن برای تضمین و حفاظت از تامین آب کافی برای حفظ و افزایش محصول سیب زمینی حیاتی خواهد بود.

برگزیده ها
محلول-پاشی-چیست

محلول پاشی چیست؟

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-سیب-زمینی

تاثیر گوگرد مایع بر سیب زمینی

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-گوجه-فرنگی

تاثیر گوگرد مایع بر گوجه فرنگی

گوگرد مایع

رضایت مشتریان از گوگرد مایع رویش پارس خوزستان - آبادی باقر منطقه شوش

گوگرد مایع بنشت

گوگرد مایع چیست؟

کشت-یونجه

کشت یونجه

مقالات مرتبط

نمایش همه
کود-ماهی-را-برای-چه-گیاهانی-می-توانید-استفاده-کنید

کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید

شاید اگر قصد استفاده از کود ماهی را دارید این پرسش به ذهنتان خطور کند که اصلا کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید؟ کود ماهی به دلیل دا...

1401 بهمن 03
علت-خشک-شدن-خرمای-مضافتی-و-راه-حل-آن

علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن

در این مقاله به علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن می پردازیم. خرمای مضافتی شهر بم که در استان کرمان ایران واقع شده است، با نام "خرمای بم" شناخته می...

1401 بهمن 03
انواع-روش-های-از-بین-بردن-علف-های-هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز خیلی به نوع علف هرزی که اطراف گیاه یا درخت شما روئیده است بستگی دارد. برای از بین بردن علف های هرز، می‌توانید به...

1401 بهمن 03
ساده-ترین-راه-های-جلوگیری-از-سرما-زدگی-درختان-و-شوری-خاک

جلوگیری از سرما زدگی درختان و شوری خاک

...

1401 بهمن 03
علت-ریزش-گل-انار-و-جلوگیری-از-آن

علت ریزش گل انار و راه جلوگیری

...

1401 بهمن 03
کود-مرغی-برای-انار

کود مرغی برای درخت انار

...

1401 بهمن 03
تاثیر-نمک-بر-درخت-انار

تاثیر نمک بر درخت انار

...

1401 بهمن 03
کود-مرغی-و-هر-آنچه-که-باید-درباره-آن-بدانید

کود مرغی | هر آنچه که باید درباره آن بدانید

...

1401 بهمن 03
جدیدترین-تکنولوژی-های-کشاورزی-تا-سال-2023

جدیدترین تکنولوژی های کشاورزی تا سال 2023

...

1401 بهمن 03
درمان-بار-ندادن-پسته-افزایش-باردهی-پسته

درمان بار ندادن پسته | افزایش باردهی پسته

...

1401 بهمن 03

اولین نفری باشید که نظر میدهد...

ارسال نظر

پر فروش ترین ها

نمایش همه
هیومیک-اسید-پودری
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-آهن
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-تیوسولفات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
مایع-ماهی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
گوگرد-مایع
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-مایع-مرغی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
سیلیکات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فروت-ست
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فسفر-بالا
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید