10-نکته-که-هر-باغبان-تازه-کار-باید-بداند

در این مقاله 10 نکته مهم که هر باغبان تازه کار باید بداند را به شما آموزش می دهیم.

نکات مهمی که باغبارن های تازه کار باید بدانند

نکات-مهمی-که-باغبارن-های-تازه-کار-باید-بدانند

نکات-مهمی-که-باغبارن-های-تازه-کار-باید-بدانند

امروزه فروشگاه های بزرگی خصوصا در کلان شهرهایی مانند تهران، و اصفهان و شیراز بوجود آمدند که فقط به فروش بذر و نهال های زیبا می پردازند. هدفتان از باغانی چه تولید محصولات کشاورزی باشد و چه صرفا برای حفظ زیبایی حیاط یا باغچه خود روبه باغبانی آورده باشید، طبیعتا فقط با ریختن چند عدد بذر روی یا زیر خاک بدون هیچ اطلاعات قبلی نخواهید توانست نتیجه مطلوبی بدست آورید.

پیش از هرچیزی باید بدانید یک سری نکات عمومی در کشاورزی وجود دارد. این اطلاعات کاملا عمومی بوده و برای پرورش هر محصولی صدق می کنند.

بیشتر بخوانید:بهترین راه کاشت مرکبات در گلدان درون خانه

دانستن مناطق سختی، تاریخ های یخبندان و موج های سرما

عبارت “hardiness” به معنای مقاومت و سختی یک گیاه در برابر سرما اشاره می کند. بنابراین شما باید ابتدا شرایط محیطی منطقه ای که قصد کشاورزی در آن را دارید بشناسید. و بدانید که گیاهتان با آن منطقه سازگار است یا نه.

برای مثال وزارت کشاورزی ایالات متحده آمریکا (united state departeman of agriculture) نقشه مناطق سختی کشور خود را تهیه کرده و آن ها را از 1 تا 13 (بر اساس میانگین سردی دمای آن منطقه) شماره گذاری کرده است. بدین ترتریب کشاورزان ابتدا پیش از هرچیزی سختی منطقه را از طریق این نقشه بررسی کرده و بر اساس این شماره ها گیاه متناسب و مقاوم را انتخاب می نمایند.

نکته بعدی در این زمینه اطلاع از آخرین موج سرمای فصل بهار و اولین موج سرمای فصل پاییز می باشد. این حد فاصل فصل رشد گیاه شما خواهد بود. طول دوره رشد منطقه شما یکی از موارد بسیار تاثیر گذار روی زمان و نوع بذری که باید انتخاب کنید، می باشد.

اطلاع از مدت زمان قرار گیری در معرض نور خورشید

مهمترین نکته که شما بعنوان یک باغبان باید پیش از شروع کشت آن را بدانید، مدت زمان قرارگیری در معرض نور خورشید در آن منطقه است. گیاهان هر کدام نیاز به خصوصی به نور خورشید دارند. برای مثال یک گیاه مدت زمانی که باید در معرض نور خورشید قرار گیرد، شش ساعت بوده و یک گیاه دیگر این مدت زمان کوتاه تر است.

برای مثال گیاهانی مثل آزالیا و سرخس اصلا علاقه ای به نور خورشید ندارند. از طرفی بسیاری از گیاهان ساعت ها باید در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار گیرند. گیاهان از نور خورشید برای فتوسنتز و ادامه رشد و حیاط استفاده می کنند. قبل از کاشت، فضای باغ خود را مشاهده کنید، به خاطر داشته باشید که زاویه تابش خورشید در طول روز و در طول فصول تغییر می کند.

به عنوان یک قاعده کلی، “آفتاب کامل تا جزئی(full to partial sun)” به معنای شش ساعت یا بیشتر تابش مستقیم نور خورشید در طول روز است، در حالی که “سایه کامل تا جزئی(full to partial shade)” به معنای چهار ساعت یا کمتر از نور مستقیم خورشید صبحگاهی است. گیاهانی که به «آفتاب کامل تا جزئی» نیاز دارند را در مکان هایی بکارید که نور مستقیم خورشید را در ظهر و بعد از ظهر دریافت می کنند. نور خورشیدی که از میان تاج درختان عبور می کند، در گروه «خورشید جزئی» یا «سایه جزئی»  قرار می گیرد.

شروع قدم به قدم کشاورزی، یکی از 10 نکته مهم که هر باغبان تازه کار باید بداند

شروع-قدم-به-قدم-کشاورزی،-یکی-از-10-نکته-مهم-که-هر-باغبان-تازه-کار-باید-بداند

شروع-قدم-به-قدم-کشاورزی،-یکی-از-10-نکته-مهم-که-هر-باغبان-تازه-کار-باید-بداند

هر باغ زیبا و باغبان موفقی که میبینید، فکر نکنید به این سادگی ها به این نقطه از موفقیت رسیده است. موفقیت در کشاورزی صبر و حوصله، سرمایه گذاری و فضای کافی نیاز دارد. بهترین نقطه برای شروع کشاورزی، شروع در مقیاس کوچک است. زمانی که حس کردید آماده پیشرفت کار خود هستید، طبیعتا کار خود را و مقیاس زمین خود را پیشرفت خواهید داد.

استمرار در بهبود کیفیت خاک

مهم نیست که خاک شما ضعیف یا قوی باشد، کمبودهای خاک را همیشه می توان بهبود بخشید. خاک رسی سنگین نیاز به زهکشی بهتری دارد. خاک شنی نیاز به نگهداری آب و مواد مغذی بیشتری دارد. pH ممکن است از تعادل خارج شده باشد یا ممکن است برخی مواد مغذی کمبود داشته باشند. تمامی این موارد را می توان حل کرد.

اصلاح خاک با آزمایش شروع می گردد. کیت های آزمایش خاک وجود دارند که می توانید خودتان از آنها برای آزمایش خاک استفاده نمایید. اما هیچ چیز بهتر از اطلاعاتی که از خدمات توسعه تعاونی شهرستان یا آزمایشگاه های خاک اطراف خود دریافت خواهید کرد، دقیقتر نیست. شما یک نمونه خشک از خاک باغ خود را ارسال می کنید، و آنها تجزیه و تحلیل دقیقی از خواص شیمیایی و فیزیکی آن را به علاوه برمی گردانند. راه هایی برای بهبود آن به عنوان مثال، اگر PH خاک شما خارج از محدوده باشد، مقدار آهک یا سولفات آلومینیوم را برای اصلاح آن توصیه می کنند. آنها همچنین به شما اطلاع می دهند که برای رشد گیاهان سالم چه مقدار نیتروژن، فسفر، پتاسیم و سایر مواد مغذی را باید به کود اضافه کنید.

متخصصان ما در مجموعه رویش پارس آماده خدمت رسانی به شما در مورد انتخاب بهترین کود با توجه به آنالیز خاک زراعی شما خواهند بود. تنها کافیست با استفاده از شماره های تماس یا آیکون واتس اپ پایین صفحه، با ما تماس حاصل فرمایید.

آبیاری صحیح یکی از 10 نکته مهم که هر باغبان تازه کار باید بداند

یک کلام ختم کلام: آب برای گیاهان حکم حیات دارد. نهالهای جوان تنها در عرض چند ساعت بدون آب خواهند مرد. اکثر گیاهان به بیش از دو و نیم سانت آب در هفته نیاز دارند. طبیعتا سیستم های آبیاری قطره ای یا دیگر سیستم های آبیاری اتوماتیک کار را بسیار آسان نموده است. اما آبیاری دستی آسانتر و کم هزینه تر و می تواند با دقت و تسلط بیشتری انجام گردد.

تنها چیزی که در آبیاری دستی باید مدنظر قرار دهید استفاده یک نازل آب پاشی بوده که بصورت جت و با فشار آبیاری نکند. ازینطریق به گیاهانتان فشار و آسیبی وارد نمیگردد.

خرید نهال بهتر است یا بذر

طبیعتا بذر ارزانتر از نهال است. اما اگر میخواهید بخوبی پیشرفت کنید، در ابتدای کار خسیس و مقتصد نباشید. پیش از تصمیم بر خرید نهال یا بذر باید به زمان فصل رشد و نیازهای آنها توجه کنید.

بنابراین یکی از 10 نکته مهم که هر باغبان تازه کار باید بداند قهمیدن شرایط بهینه برای خرید نهال یا بذر است. برای مثال اگر با کاشت نهالهای کوچک، کشاورزی را شروع کنید از شر برخی هزینه های ابتدا خلاص میگردید. کاشت بذر در برخی از گیاهان مانند گوجه فرنگی گاهی اوقات منطقی نیست. زیرا که زمان زیادی می برد تا به بلوغ برسد. بنابراین خرید و کاشت و شروع از جوانه های کوچک منطقیتر بنظر می رسد.

برخی گیاهان مانند هویج و چغندر از جوانه بخوبی رشد نمی کنند و بهتر است زراعت آنها را با کاشت بذر شروع کنید. گیاهانی مانند ذرت و لوبیا زمان رشد سریعی از بذر تا سر برآوردن از خاک دارند و هزینه های خرید جوانه آنها منطقی بنظر نمیرسد. برخی گیاهان هم وجود دارد که فقط بذر آنها وجود دارد و نمیتوانید جوانه آنها را بکارید.

روی هم رفته پیش از تصمیم به شروع کاشت گیاه، از برتری نهال یا بذر آن نسبت به هم اطلاع حاصل کنید.

دفع آفات و پیشگیری از بیماری های گیاهان

آفات و بیماری ها با روش های محتلفی به گیاهان آسیب می رسانند. البته که اگر یک گیاه سالم و مقاوم را پرورش دهید می توانید از آسیب دیدن آنها جلوگیری کنید. اگر عوامل مورد نیاز رشد گیاهان (نور کافی، کود دهی درست، آبیاری صحیح) را برای آنها فرآهم کنید، مقاومت خوبی در برابر بیماری ها پیدا خواهند کرد.

البته آفات موجودات جان سختی هستند و هرکاری کنید ممکن است برای مثال گیاهانتان دچار آفتی مانند سفیدک پرزی شود. در این حالت تنها کاری که نیاز است انجام دهید حذف سفیدک از روی گیاهان و تمیز کردن آنهاست. بدین صورت از نفوذ آفات و بیماریها به گیاهان مجاور جلوگیری خواهید کرد.

به یاد داشته باشید که در شروع کار میتوانید با دست آفت را از بین ببرید. اگر شیوع بیماری ناشی از آفات بیشتر شد، رو به روشهایی که در مقالات قبل برای درمان بیماریها گفته ایم بی آورید.

بیشتر بخوانید:بیماریهای ویروسی در گیاهان-کشنده ترین بیماریهای گیاهان آپارتمانی

فاصله کاشت یکی از 10 نکته مهم که هر باغبان تازه کار باید بداند

به فاصله کاشت گیاهانتان توجه کنید. زمانی که میخواهید بذرها یا نهالها را بکارید، آنها را با فاصله استاندارد بکارید. بدین صورت ریشه های گیاهان برای دست یابی به عناصر مغذی دچار رقابت نمیگردند. بدین صورت تنشهای وارده بر گیاهانتان را به حداقل می رسانید.

دفع آفات از نهال های تازه کشت شده

در شروع کار اگر مجبور به سمپاشی جوانه شوید باید به ریاضیات کار اشراف داشته باشید. یعنی به این فکر کنید که اگر نهالهای مریض را از بین ببرید، هزینه کاشت نهال جدید بیشتر از خرید سموم شیمیایی و آسیب های احتمالی که در آینده برای میوه ها خواهد داشت، می باشد. گاهی اوقات ممکن است اگر نهال جدید بکارید، گیاهتان خیلی زودتر از بازگشت نهال آلوده از دوران نقاهت و شروع رشد دوباره به محصول دهی برسد.

استفاده از مالچ پاشی یکی از10 نکته مهم که هر باغبان تازه کار باید بداند

مالچ یک محافظ خاک است که رطوبت را حفظ می کند، در برابر دمای شدید عایق می کند، در برابر فرسایش محافظت می کند و به کاهش علف های هرز کمک می کند. مالچ ارگانیک مانند خرده چوب، سوزن کاج یا کاه، بر خلاف محصولات پلاستیکی یا لاستیکی، همچنین با ارتقای تنوع زیستی به سلامت کلی خاک کمک می کند.

بیشتر بخوانید:استفاده از کاه و کلش در باغ بعنوان کود

مجموعه ای از قارچ ها، حشرات و سایر بی مهرگان به تدریج مالچ را تجزیه می کنند. با گذشت زمان، با تجزیه مالچ، کرم ها و سایر ساکنان خاک، مواد آلی باقیمانده را در خاک وارد می کنند و ساختار خاک را بهبود می بخشند و مواد مغذی را در تماس مستقیم با ریشه های گیاه قرار می دهند.

در کنترل علف های هرز سریع عمل کنید

ما به هر گیاهی که در جای نامناسب رشد کند، علف هرز می گوییم. علف های هرز، آب مورد نیاز گیاهان اصلی را می دزدند، عناصر مورد نیاز گیاهانتان را به خود جذب می کنند. بطور کلی علف های هر وارد رقابت با گیاهان اصلی شما شده و آنها را در مقابل تنش های محیطی تضعیف می کنند. بدتر از همه این علفها می توانند خواستگاهی برای هجوم آفات و بیماری ها و شیوع آنها به گیاهانتان میباشند.

علف های هرز دائماً به دنبال جای پایی در بسترهای باغی آماده و غنی از مواد مغذی هستند. از آنجایی که علف‌کش‌های شیمیایی معمولاً به گیاهان مطلوب نیز آسیب می‌رسانند یا می‌کشند، مؤثرترین کنترل علف‌های هرز در باغ شما باغبان هستید. در صورت امکان هر روز با جنگ علف های هرز مبارزه کنید و به محض ظاهر شدن مجرمان را به صورت دستی از بین ببرید.

توجه به عوامل طبیعی برای پیشرفت سلامت زراعتتان

یکی از منابع بلقوه عناصر مغذی برای گیاهانتان زباله های تولیدی شماست. کمپوست ضایعات (که پیش ازین توضیح دادیم) می تواند بعنوان یک کود مجانی برای گیاهانتان استفاده شوند.

یکی دیگر از عوامل طبیعی گرده افشان ها مانند زنبور و پروانه ا بوده که میتوانند بازده رشد و میوه دهی گیاهانتان را بهبود ببخشند. بهترین کاری که برای حمایت از این حشرات مفید میتوانید انجام دهید عدم استفاده از حشره کشهای شیمیایی برای دفع آفات است.

اکولوژی زیستی محیط زراعیتان را سالم نگهدارید. این بهترین کار برای حمایت و سالم نگه داشتن گیاهانتان است. روش ارگانیک کشاورزی یعنی سالم نگهداشتن اکولوژی

برگزیده ها
محلول-پاشی-چیست

محلول پاشی چیست؟

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-سیب-زمینی

تاثیر گوگرد مایع بر سیب زمینی

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

کمبود گوگرد در سیب زمینی و بیماری اسکب

تاثیر-گوگرد-مایع-بر-گوجه-فرنگی

تاثیر گوگرد مایع بر گوجه فرنگی

گوگرد مایع

رضایت مشتریان از گوگرد مایع رویش پارس خوزستان - آبادی باقر منطقه شوش

گوگرد مایع بنشت

گوگرد مایع چیست؟

کشت-یونجه

کشت یونجه

مقالات مرتبط

نمایش همه
کود-ماهی-را-برای-چه-گیاهانی-می-توانید-استفاده-کنید

کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید

شاید اگر قصد استفاده از کود ماهی را دارید این پرسش به ذهنتان خطور کند که اصلا کود ماهی را برای چه گیاهانی می توانید استفاده کنید؟ کود ماهی به دلیل دا...

1401 تیر 10
علت-خشک-شدن-خرمای-مضافتی-و-راه-حل-آن

علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن

در این مقاله به علت خشک شدن خرمای مضافتی و راه حل آن می پردازیم. خرمای مضافتی شهر بم که در استان کرمان ایران واقع شده است، با نام "خرمای بم" شناخته می...

1401 تیر 10
انواع-روش-های-از-بین-بردن-علف-های-هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز

انواع روش های از بین بردن علف های هرز خیلی به نوع علف هرزی که اطراف گیاه یا درخت شما روئیده است بستگی دارد. برای از بین بردن علف های هرز، می‌توانید به...

1401 تیر 10
ساده-ترین-راه-های-جلوگیری-از-سرما-زدگی-درختان-و-شوری-خاک

جلوگیری از سرما زدگی درختان و شوری خاک

...

1401 تیر 10
علت-ریزش-گل-انار-و-جلوگیری-از-آن

علت ریزش گل انار و راه جلوگیری

...

1401 تیر 10
کود-مرغی-برای-انار

کود مرغی برای درخت انار

...

1401 تیر 10
تاثیر-نمک-بر-درخت-انار

تاثیر نمک بر درخت انار

...

1401 تیر 10
کود-مرغی-و-هر-آنچه-که-باید-درباره-آن-بدانید

کود مرغی | هر آنچه که باید درباره آن بدانید

...

1401 تیر 10
جدیدترین-تکنولوژی-های-کشاورزی-تا-سال-2023

جدیدترین تکنولوژی های کشاورزی تا سال 2023

...

1401 تیر 10
درمان-بار-ندادن-پسته-افزایش-باردهی-پسته

درمان بار ندادن پسته | افزایش باردهی پسته

...

1401 تیر 10

اولین نفری باشید که نظر میدهد...

ارسال نظر

پر فروش ترین ها

نمایش همه
هیومیک-اسید-پودری
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-آهن
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-تیوسولفات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
مایع-ماهی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
گوگرد-مایع
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-مایع-مرغی
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
سیلیکات-پتاسیم
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فروت-ست
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید
کود-فسفر-بالا
برای اطلاع از قیمت تماس بگیرید