برخی افراد بر این باورند که درخت انار یک درخت مقاوم بوده و در خاک های ضعیف و حتی کمی شور می تواند رشد کند، پس چه لزومی دارد “بهترین کود برای درخت انار را بشناسیم؟”
بله! ما نیز به این مسئله این را می افزاییم که حتی ممکن است چند میوه نیز روی شاخ و برگ درخت سبز شود اما باغداری که هدفش بهره وری اقتصادی و سود هرچه بیشتر از محصولات باغش می باشد که رشد حداقلی برایش پشیزی نمی ارزد.
بنابراین نکته این مقاله این است که به شما بهترین کود برای درخت انار جهت محصول دهی و شکوفایی این درخت میوه بهشتی را بهتان معرفی می کنیم. در انتها بهترین کود برای درخت انار که تمامی عناصر مورد نیاز آن را در اختیارش قرار دهد را به شما معرفی خواهیم کرد.
سوال اول علت کود دهی و اهمیت کود دهی انارست. اینکه چرا به درختان انار کود میرسانیم را شاید خودتان از نزدیک لمس کرده باشید. بخصوص در مناطقی که درختان انار رشد می کنند گهگاهی دیده اید که در باغات تفریحی درختان اناری با میوه های کوچک یا خشک شده و نا مرغوب سر درخت وجود دارد. این نمونه از درختان اناریست که به آن ها رسیدگی درست نشده است.
بنابراین مقدار میوه دهی، طعم و مزه و اندازه میوه درخت انار بشدت به رسیدگی به آن و تامین نیازهای این میوه بهشتی بستگی دارد.
همانطور که اشاره کردیم انار درخت لوس و سخت گیری از لحاظ رسیدگی نیست و نیاز مبرمی به کود دهی مداوم ندارد. اما اگر نیازهای حداقلی آن تامین شود محصول دهی آن بشدت متفاوت است. درخت انار علاوه بر هرس کردن و آبیاری به برخی عناصر مغذی نیز در حد کم نیازمند است که در ادامه بیشتر راحع به آنها صحبت می کنیم.
بهترین کود برای درخت انار کودیست که پتاسیم کافی در درسترس درخت قرار دهد. پتاسیم بر رشد و نمو میوه انار و مقاومت درخت انار تاثیر مستقیمی می گذارد. بهمین دلیل باید به مقدار کافی در خاک در دسترس ریشه ها قرار گیرد. یکی از بهترین کودهایی که می توانید برای درختان میوه و درخت انار استفاده کنید کودذ کامل N-P-K می باشد.
کلروز یا رنگ رفتگی میوه ها هم روی پوست و هم روی دانه های انار یکی از نشانه های کمبود پتاسیم در گیاه است. ترک خورد و شکافته شدن پوست میوه پیش از موعد رسیدن بر شاخه ها یکی دیگر از نشانه های کمبود پتاسیم در انار است.
گیاه هنگامی که جوانه زده و فرآیند رشد میوه ها شروع می گردد به پتاسیم نیاز دارد.
بهترین کود برای درخت انار کودیست که نیتروژن کافی در اختیار آن قرار دهد. عنصر نیتروژن (N) تاثیر مستقیم بر رشد شاخ و برگ درخت انار دارد. این عصنر از اهمیت بسیار بالایی برای هر نوع درخت میوه ای برخوردار است.
البته باید نیروژن به اندازه کفایت به گیاه برسد. نه کمتر و نه بیشتر. نیتروژن بیش از اندازه نیز موجب تمرکز گیاه بر رشد شاخ و برگ و عدم توجه به رشد میوه ها می شود.
علاوه بر مواردی که در بالا گفتیم درخت عنار به میزان کمتری به فسفر، منیزیم، منگنز، بور . کلسیم و زینک نیاز دارد. نشانه هایی که می توان بر اساس آنها به کمبود عناصر مغذی در درخت انار پی برد، شکاف در پوست میوه انار، زرد شدن برگ ها و ایجاد لکه و نقطه روی برگ های درخت انار می باشد. کمبود این عناصر و وجود تنش ها محیطی می تواند منجر به آفت زدگی و بروز انواع مریضی ها در گیاه گردد.
یکی دیگر از موارد مهم تاثیر گذار بر رشد و نمو درخت انار اسیدیته یا pH مناسب برای جذب عناصر توسط ریشه این گیاه است.
فاکتور pH مستقیما بر توانایی ریشه در جذب عوامل مورد نیاز گیاه مانند آب یا عناصر، تاثیر می گذارد. بهترین pH برای رشد انار در محدوده 5.5 تا 7 است.
خاک هایی که بیش از حد اسیدی هستند، درخت انار دچار کمبود فسفر، منیزیم و کلسیم می گردد. از طرفی در این نوع خاک ها سطوح منگنز و آلومینیوم در خاک بالا رفته و موجب تولید مواد سمی در خاک می گردند.
ریشه ها در این نوع خاک ها عموما یا از طریق مواد شیمیایی تولید شده مسموم شده یا نمک فلزات موجود در خاک مانع عملیات جذب توسط ریشه ها می گردند.
در مقالات قبلی امکان هدر رفت کودهای پودری در اثر آبیاری یا ریزش باران و نفوذ آن ها به آب های زیر زمینی توضیح دادیم. بهترین کود برای انار از نوع پودری با توجه به هدر رفت یا ضرری که کودهای پودری رایج در بازار دارند، کودهایست که با تکنولوژی آهسته رهش در خاک تولید شده و مواد تشکیل دهنده آن ها بر پایه ارگانیک و طبیعی باشد.
کود N-P-K پودری رویش پار با ترکیب 20-20-20 یکی از بهترین کودهای کامل موجود در بازار بوده که تمامی نیازهای درخت انارتان به عناصر اصلی را به بهترین نحو ممکن و با رهایش آهسته تامین می نماید.
ما برای تولید این محصولمان از مواد طبیعی و ارگانیک و تکنولوژی آهسته رهش (Slow release) استفاده کردیم. شما می توانید با عضویت در سایت یا تماس با متخصصان ما تمامی سوالات خود در باره این محصول مجموعه رویش پارس را بپرسید.
اینکه کمپوست چیست و از چه موادی تشکیل شده از حوصله بحث خارج است اما ترکیبی که برای تولید بهترین کمپوست برای انار می توانید داشته باشید از:
بعد از آماده سازی این ترکیبات و آبیاری آن، 3 روز به آن وقت دهید. سپس دمای آن را با یک گیج دما اندازه گیری کنید. این اندازه گیری دما را بصورت روزانه انجام دهید تا بعد از 4 تا 8 هفته یک کمپوست اعلا با رنگ قهوه ای سوخته بدست آورید. زمانی که دمای توده کمپوست به محدوده 37 تا 45 درجه رسید و در این محدوده باقی ماند، نشان دهنده آماده به استفاده شدن کمپوست شماست.
درختان نوجوان با سن 3 تا 5 سال، به 1 تا 1.5 کیلوگرم کمپوست در ابتدای شروع سرما و در ابتدای فصل بهار نیاز دارند. درختان مسن تر نیز در همان زمان به حدود 2 تا 2.3 کمپوست نیاز خواهند داشت.
بهترین کود برای درخت انار کود کامل سوسپانسیون 20-20-20 NPK رویش پارس است. کافیست به عناصر موجود در این محصول توجه کنید.
پیش از این عناصر مورد نیاز درخت انار را به شما معرفی کردیم. در این محصول تمامی عناصر را می توانید بدست بی آورید. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول می توانید به لینک زیر مراجعه فرمایید.
کود کامل سوسپانسیون npk 20 20 20
اولین نفری باشید که نظر میدهد...