بادمجان یکی از صیفی جات بسیار پر مصرف در بازار تره بار ایران است. به همین خاطر درخواست ها برای کاشت بادمجان و کسب درآمد از آن بالاست. در این مقاله تمامی جنبه های کاشت بادمجان را توضیح داده ایم تا بتوانید بهترین محصول را بکارید و برداشت کنید.
قبل از کاشت بذر بادمجان آماده سازی خاصی نیاز نیست.
بهتر است بذر بادمجان را تا 24 ساعت در آب خیس کنید. این کار میتواند میزان جوانه زنی و سرعت جوانه زنی آنها را افزایش دهد.
همچنین اگر در شروع میخواهید بذر را در ظروف کوچک در خارج از خاک بکارید ، بهتر است از خاک ارگانیک استفاده کنید.
بذر بادمجان را در عمق 1 سانتی متری خاک و با فاصله 10 تا 12 سانتی متر از هم بکارید.
بذر بادمجان در دمای بین 15-35 درجه سانتیگراد جوانه میزنند و معمولا در عرض در 6-12 روز جوانه میزند.
کاشت بذر بادمجان در گلخانه بیشتر رایج است، اگرچه اگر در منطقه ای بسیار گرم و مرطوب زندگی میکنید ، میتوانید به طور مستقیم بذرها را در زمین کشاورزی بکارید.
بیشتر بخوانید: علت زردی برگ بادمجان
در تمام فصول سال میتوان بادمجان کاشت اما بهترین زمان برای این کار در فصل تابستان تا اواخر مهر است. حال شاید این سوال برایتان پیش بیاید که در فصول دیگر سال مانند پاییز و زمستان چی؟
بادمجان در فصول سرد هم به رشد و شکوفایی خود ادامه میدهد ، اما اگر در اواخر تابستان بریده شوند و اجازه رشد مجدد داده شود ، بازده بیشتری خواهد داشت.
اوایل مرداد گیاهان را به اندازه 15 تا 20 اینچ برش دهید ، در فاق ببرید، کوددهی کنید و اجازه دهید تا دوباره رشد کنند. کود دهید و خاک را مرطوب نگه دارید تا آنها را مجبور به رشد مجدد کند. محصول دوم پس از قطع مجدد در حدود شش هفته آماده برداشت میشود.
همانطور که گفتیم دمای ایده آل برای بادمجان 15-35 درجه سانتیگراد است. در خارج از گلخانه تغییر دما زیاد است و احتمال زیاد و کم شدن دما وجود دارد. بادمجان در دماهای بالاتر و پایین تر از این هم خوب عمل می کنند اما خطر از بین رفتن نطفه گیاه وجود خواهد داشت.
با کاهش درجه حرارت در پاییز، بادمجان هنوز میوه میدهد، اما میوه دهی آن چندان قابل اعتماد نیست و رشد میوه کندتر است. بادمجان به طور کلی نسبت به دیگر سبزیجات مثل ، گوجه فرنگی و فلفل نسبت به دمای سرد حساس تر است.
آیا می دانید که اگر بادمجان به اندازه کافی آبیاری نشوند می تواند طعم تلخی ایجاد کنند؟
بادمجان آب زیادی مصرف می کند ، به ویژه در دوران رشد. این گیاه مانند سبزیجات دیگر مانند سیب زمینی ، فلفل سبز و گوجه فرنگی برای رشد به مقدار قابل توجهی آب نیاز دارد.
هرچه آب بیشتر باشد کیفیت میوه بالاتر است. اندازه میوه ها نیز بستگی به مقدار آبی که میدهید دارد.
بادمجان به خاکی نیاز دارد که نفوذ پذیری بالایی داشته باشد، اما در عین حال خیلی زود خشک نشود. اگر میخواهید بذر را اول در ظروف کوچک بکارید به این نکته توجه داشته باشید.
در صورتی که از خاک بسیار سبک استفاده میکنید، باید در طول روز چندین بار آبیاری کنید تا خاک به طور کامل خشک نشود. اگر بگذارید خاک بیش از حد خشک شود – گاهی اوقات حتی یک بار – این می تواند به معنای پایان رویاهای شما برای داشتن میوه ای بی عیب و نقص باشد.
در گرمای تابستان ، بسته به اندازه ظرف شما ، ممکن است نیاز باشد گیاه خود را دو بار در روز یا بیشتر آبیاری کنید.
هدف شما این است که خاک را مرطوب نگه دارید ، اما خیس نکنید. بعضی انواع مالچ مانند کاه یا تراشه های چوبی میتوانند به مرطوب نگه داشتن خاک کمک کنند.
همچنین توجه کنید که بهترین زمان برای آبیاری بادمجان اوایل صبح و نزدیک غروب است که هوا خنک است.
بادمجان به مقدار متوسط به کود نیاز دارد. حدود یک هفته قبل از کاشت ، مقداری کود آلی یا کود npk در سراسر بستر کاشت مخلوط کنید. (1 تا 1.5 کیلوگرم در هر هزار متر اعمال کنید)
کود npk 20 20 20 یکی از بهترین کودهایی است که میتوانید هنگام کاشت بادمجان از آن استفاده کنید.
همچنین برای رنگ دهی بهتر نیز می توانید از کود پتاس بالا رویش پارس استفاده نمایید. برای خرید این محصول یا مشاوره میتوانید با متخصصان ما مشورت نمایید.
دقت کنید که مصرف زیاد نیتروژن ممکن است باعث بزرگ تر شدن برگ ها شود اما بازدهی تولید محصول را کاهش میدهد.
البته فرامشو نشود که مصرف کود باید بر اساس نیاز خاک باشد به همین خاطر توصیه میکنیم حتما قبل از مصرف با متخصصان مشورت کنید.
بیشتر بخوانید:کود کامل سوسپانسیون npk 20 20 20
برای افزایش باردهی بادمجان میتوانید اقدامات زیر را انجام دهید:
به طور کلی ، اولین برداشت بادمجانها 65 تا 90 روز از زمان انتقال آغاز می شود. بادمجان ها باید قبل از قهوه ای شدن دانه های داخل میوه و زمانی که سطح میوه براق و لطیف است برداشت شوند. بادمجان هایی که بیش از اندازه روی گیاه مانده اند دارای ظاهر مات و برنزی هستند و دانه های آنها تلخ می شوند.
بسته به اندازه میوه مورد نظر ، برداشت محصول ممکن است دو تا سه بار در هفته در طول اوج رشد انجام شود. عدم برداشت منظم باعث کاهش تشکیل گل و عملکرد میوه میشود.
بادمجان می تواند 7 تا 10 تن در هکتار تولید کند.
تناژ بادمجان در هکتار به عوامل مختفی بستگی دارد. مثلا میزان آبیاری چقدر بوده و آیا به بادمجان به میزان کافی آب رسیده است یا نه.
کیفیت نشاء هم در تناژ بادمجان موثر است. مثلا نشاء هایی در بازار وجود دارد که میتواند تا 30 تن محصول به شما بدهد. البته نشاء های بی کیفیت هم کم نیستند که وعده تناژ بالا میدهند. به همین خاطر همیشه قبل خرید خوب دقت کنید.
به طور متوسط و میانگین بادمجان می تواند 8 تا 12 تن در هکتار تولید کند. این مقدار با محاسبه بیماری های احتمالی که ممکن است بادمجان دچار آن شود بدست آمده.
کاشت بادمجان از آن دسته از محصولات پر سود است. با صرف هزینه کمی برای خرید بذر و نشاء و استفاده از یک زمین کشاورزی و گلخانه 1 هکتاری میتوان روزانه 150 کیلو بادمجان برداشت کرد.
همانطور که گفته شد بادمجان در هر هکتار حدود 10 تن محصول میدهد. اگر بتوانید این مقدار محصول را بدون واسطه به دست مشتری برسانید سود شما چند برابر هم خواهد شد. زیرا با قیمت بازار محصول خود را خواهید فروخت. در غیر این صورت باید زیر قیمت بازار به میدان های تره بار بفروشید.
البته این به این معنی نیست که برای سود کردن از کاشت بادمجان حتما باید مستقیم آن را فروخت. در هر صورت شما سود خود را از فروش این محصول خواهید برد اما مقدار آن متفاوت خواهد بود.
بیشتر بخوانید:خرید کود NPK (راهنمای کامل خرید)
اولین نفری باشید که نظر میدهد...